Българин да се наричам …

Миналата седмица се върнахме от море. Халкидики. Не защото не опитахме на Българското черноморие. Опитаме. Ама в последния момент ни отказаха резервацията. Както и да е. Хотела беше супер. Но това което ме накара да се гордея с родината си беше интернета. Понеже хотела предлагаше wifi на безбожни цени реших да приложа изпитания трик с предплатената сим карта и тетеринга от телефона ми. Като цена се търпеше : 5 евро за картата и пакети от по 60 мб за по 3 евро.
Да де ама в хотела ни покритието беше … 0 чертички. И това при положение че изрично попитах търговеца дето ми продаде картата кой оператор има най-голямо покритие. И това в сравнително урбанизиран район като Халкдики.
Отдавна не съм ходил по българското черноморие но съдейки по останалите места през които съм пътувал из България борбата отдавна не е за чертичките. Да, има edge и дори gprs тук там, ама трябва да си в някое село с 50 човека из планините за да няма покритие на нито един от операторите. Как да не си горд с държавата си ?

Tags:

2 коментара to “Българин да се наричам …”

  1. Веселин М каза:

    Абе и аз така си мислех, но миналата седмица попаднах на такова място в БГ. Голям комплекс, голям плаж, навалица и … 2G с 40Кbit (без да броим прекъсванията)
    И никакви отворени мрежи.
    http://darcoto.net/razni/mobile-internet-mtel

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.