Android : все още не достатъчно добър за мен

Мамка му : всеки път когато се замисля да мина на Android все нещо липсва.
Предния път беше skype. Сега е CalDAV поддръжка.
За жалост служебния ми календар може да се отвори само през CalDAV. И това е единственото нещо което ме спря да пробвам Androdid. Не е сериозно такава голяма компания като Гугъл да не може да го добави това. Значи имат нещо друго на ум. Аз мисля че се сещам какво е то, но така няма да стане. Дори и Apple пиха по една студена вода и добавиха Exchange поддръжка. Забележете : протокол от Microsoft. Ама хората го използват. И няма начин.

3 Responses to “Android : все още не достатъчно добър за мен”

 1. Веселин М каза:

  хм,абе незнам дали си мислим зс едно и също, но в android 2.1 си има exchange синхронизация. И работи 🙂
  А ти как ще минеш на android като I-фен 🙂

  • Жоро каза:

   Не съм кон с капаци де ! Гледам и към тревата зад оградата. Но със сигурност съм фен на нещата които работят на 100% винаги когато ти трябват.
   Exchange : да, това е един начин за достъп до корпоративния ми календар. Но препоръчвания начин в iPhone (където има и exchange, и CalDAV) е CalDAV. Не знам дали са се притеснили от имплементацията на exchange от Apple или просто смятат че CalDAV (като протокол поддържан от Аpple) е по-сигурен и предлага повече възможностти. Но факта че нашите IT-та не препоръчват вградената exchange поддръжка за андроид, а това допълнително приложенийце което цитирах по-горе е показателен. А пък може и просто да не са гледали 2.1 ами примерно 1.6.
   Ще изчакам когато направят някой от препоръчваните телефони android-ски и тогава ще стрелям.
   Готино е да си имаш corporate IT : имаш на кого да се оплакваш и не си губиш времето с бъзикане на съмнителни комбинации от хардуер и софтуер 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.