Как да си сложим (красивата) физиономия пред коментарите на този (и други) блогове

АватариМразя да не ме виждат кой съм. Картинката (аватара) е неотделима част от присъствието в мрежата. И прави апетита към участие по-голям. Дори само и за да им покажете готината нова картинка която сте намерили.

Програмата която използвам за да показвам този блог  разрешава на всички вас които си правите труда да коментирате по писаниците ми да си „сложите“ картинка пред коментарите (както аз съм направил : виж картинката в ляво).

За целта дори не е нужно да се регистрирате като потребители (не че има лошо де 🙂 ). Трябва да се регистрирате на един сайт : gravatar.com. Там ще ви питат за адрес за електронна поща. Дайте им я. И когато напишете същата електронна поща когато коментирате колко харесвате или мразите моите писаници този сайт ще „пита“ gravatar.com и ще сложи картинката ви от там вместо безличния сив силует.

И най-хубавото е че няма да запомни картинката : т.е. ако я смените в последствие на gravatar.com дори и старите ви коментарии ще имат новата картинка.

Ако направите това има шанс тези картинки да „заработят“ и на други блогове. Просто трябва и те да се управляват от (достатъчно нова версия на) WordPress.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.