Идеалната втора сим карта

owls

Ще започна банално: имам служебен телефон. Сигурно доста от вас имат. Той е под формата на сим карта 🙂 И си ми върши идеална работа. С някои изключения:

  • Не искам да го използвам да плащам разни неща които изискват СМС: примерно синя зона пред къщи.
  • Не винаги е лесно да управлявам роуминг плана. За жалост трябва защото т.н. „европейски роуминг план“ си е отделен план и само да смееш с него да отидеш в държава извън ЕС милите родни мамини мобилни оператори са приготвили едни цени от 24 лв/мб ! А страни извън ЕС около нас наспорил господ.

За радост апарата ми поддържа 2 активни сим карти. И от известно време се опитвам да намеря идеалната 2-ра сим карта за по-горе посочените неща.

Не искам да говоря от нея. Нито да ползвам интернет. Тези неща си ги имам в основната карта.

Опитах се да питам в любимия ми форум. Явно имам странни изисквания защото никой не ме разбра и всеки започна да си хвали неговия си план или оператор. Та реших аз сам да попитам.

Тъжната картинка във Виваком

Понеже имах една изостанала карта на предплатен план си викам „дай да опитам с нея“. Заредих лева и плащането на паркинга си стана много добре. Но се оказа че, по някаква неизвестна причина която никой не се нае да ми обясни, НЕ МОЖЕЛО да се използва тази карта в роуминг. Нищо че виваком има предплатена карта която може! И НЕ МОЖЕЛО да се трансформира предплатената карта която имам в тази която имала роуминг! Трябвало било да си изхарча баланса, да зарежа старата карта и да взема нова. И на всичкото отгоре не стана много ясно дали и новата ще работи в Турция примерно. А и се оказа че не можело да се активират тези дневните роуминг пакети дори и на новата предплатена карта!

С две думи: само приказки и много upsell 🙂

А1: Просто и ясно: НЕ

Попитах и в А1. Там просто ме отрязаха: НЕ МОЖЕ да се използват предплатени карти в роуминг. Явно са си насмогнали на мастрафа и не им трябват нови клиенти. ОК. Щом казват 🙂

Само ще кажа че май са единствения БГ оператор който имат истински онлайн чат. И той върши работа!

Теленор танго! 2 напред и една назад !

Поучен от форума че по офисите „нищо не разбират“ изпратих запитване на формичката за контакти и след 2-3 дена ми отговориха хората: може да се активират дневни пакети Surf and Roam за Турция на предплатени карти от определени типове.

Радост!

Завтекох се към местния офис. Каката там ми каза: няма такива работи. Не може така да се използват. Излязох си. Опитах пак след 2-3 дни, но с управителя на офиса. Можело. Ама нямали карти в момента! Записа ми номера и каза „ще ти звънна“. Еми не, не звънна 🙂 Трети опит, в друг офис. Казаха ми че може и веднага ми дадоха предплатена карта. Но за жалост се оказа че не можело едновременно да се активира картата и да се заредят пари по нея. Нямало такава практика 🙂

Та сега чакам общоприетия срок и ще опитам да я заредя и да активирам пакета.

Редакция 1: Оказа се че като заредя лева Теленор ми набутват някакви минути и мегабайти (няма не искам!). Валидни 20 дни! И взимат 7 лв от това което съм вкарал за „услугата“! Гадничко! Но не разваля сделката. Просто ще вкарвам повече наведнъж 🙂

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.