Побързайте: безплатния ъпгрейд към Windows 10 спира на 29 юли !

Един от официалните MS Windows блогове обяви че безплатния ъпгрейд от Windows 7,8 и 8.1 ще спре на 29 Юли. След тази дата ъпгрейда ще струва $119 (в САЩ най-вероятно).

Това ме притесни леко, понеже аз ъпгрейднах моя Windows 8 с Windows 8 ключа който имах. Но не ми дадоха нов ключ ! Какво ще стане ако ми се наложи да си преинсталирам компютъра ?! Ще ме таксуват ли ?

Реших да попитам в Microsoft Help Desk. С две думи: няма да ме таксуват. Те помнят кой е ъпгрейднал и разрешават безплатна преинсталация.

Малко ми звучи като списъка на Дядо Коледа с послушните деца 😉

Така че бързайте и вие да попаднете в списъка на Дядо Коледа ! Можете да си ползвате и windows 8 и windows 10 така 🙂

Ето и транскрипта от чата ми с агента:

страница първа

страница 2

страница 3

Tags: , , , ,

2 Responses to “Побързайте: безплатния ъпгрейд към Windows 10 спира на 29 юли !”

 1. Със съпорта май не сте се разбрали точно. За преинсталация е най-добре е да ползваш factory reset или recovery опциите на Уиндоус 10. Ако правиш инсталация на нов диск в същия компютър може и да се активира по ID, но не бих разчитал. Ключа от Уин 8 няма да сработи с 10. На MS сигурно няма да им хареса, но аз моите ключове си ги откривам и запазвам с ProduKey от NirSoft.

  • Жоро каза:

   И аз не бих разчитал. Затова попитах. За да мога да мрънкам като не стане.
   Иначе ще помоля да не се рекламират незаконни средства за присвояване на лицензи.
   Тези средства обикновено са канал за разпостранение на малуеър и невинаги работят. А и използвайки ги вие нарушавате закона за авторското право.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.