UPM : отговора на всичките ми нужди за пазене на пароли

Имам много пароли. Като всеки напоследък. И не ми се ще да ги помня всичките. Или да използвам една и съща парола. Затова започнах да използвам 1password. Всичко вървеше добре : windows и mac приложения, четец за Android и за iOS. А и уеб базиран четец. И синхронизация през dropbox. Работеше идеално.

НО !

1password за android така си и остана четец. Без изгледи за развитие. Смърт за идеята ми да използвам таблета като основно устройство.

DropBox (а и другите облаци) не ме кефи вече. Искам аз да си управлявам данните. Особено в тази пост-Сноуден ера. Не вярвай на никого (Trust No One).

Така че пак съм на пазара. Какво ли не мислех. Да си напиша сам нещо дори 🙂

До преди малко.

Намерих идеалния проект за мен : UPM. Това е проект с отворен код. Който има реализация за Android и на чиста java.Базата е един файл. И може да се синхронизира през коя да е облачна услуга (ако сте фенове). Или през http към частен сървър. Познайте кое избрах 🙂

Та нещото клати на телефона и таблета ми. И имам копие на jar-а на компютъра си. Досега е супер. Ще трябва да измисля как да мигрирам от 1password само. Ама може и ръчно и малко по малко 🙂

Има трески за дялане. Интерфейса оставя какво да се желае. А и някои от нещата не работят както очаквам. Но понеже е отворен код и мога да го чета имам опцията да си отговоря сам на въпросите или да си реша сам проблемите 🙂 И това без да се налага да бъхтя върху цялостен проект.

Пратих на човека $10 дарение. Защото смятам че open source не значи аванта !

Вижте го и вие проектчето ! Горещо го препоръчвам. И не забравяйте горния абзац !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.